VIKI se împrietenește cu KNX

Casa inteligentă VIKI face un pas înspre interfațarea cu soluția KNX. În luna decembrie cercetăm tehnologia KNX și testăm posibilitatea integrării layer-ului de inteligența VIKI cu bus-ul de conectare oferit de soluția KNX.

KNX este un sistem care-și păstrează valoarea
KNX este singurul sistem care este în conformitate cu cerințele standardelor European (EN50090) și International (ISO/IEC 14543) pentru Automatizarea Casei. Această conformitate atestă valoarea tehnologiei KNX și reprezintă dovada calității pentru proprietarii de locuințe.

KNX este un sistem deschis
KNX oferă libertatea de a alege produsele care să fie integrate în locuință: peste 200 de producători îți oferă o varietate de produse KNX certificate și compatibile conform ultimelor standarde din domeniul tehnic, având libertatea totală de a alege. Așadar, cu KNX construiești astăzi pentru mâine.

Tehnologia KNX reprezintă un standard mondial pentru toate aplicațiile de automatizare a locuințelor, de la controlul iluminatului și al jaluzelelor până la diverse sisteme de securitate, încălzire, ventilație, aer condiționat, monitorizare alarme, controlul instalațiilor sanitare, managementul energiei, contorizare, precum și dispozitive de uz casnic, audio și multe altele.
Tehnologia KNX se poate utiliza nu numai în clădirile noi, dar și în cele deja existente și este pe piață de peste 23 de ani, incluzând predecesorii, EIB, EHS și BatiBUS.

Sistemele proiectate conform standardului KNX pot fi aplicate de la nivelul unui apartament până la instalații uriașe ca noile terminale ale unor aeroporturi din lume precum cel de la Beijing, construit cu ocazia Olimpiadei din 2008, sau terminalul 5 de la aeroportul Heathrow din Londra.
Acest lucru conduce la o flexibilitate foarte mare și la posibilitatea de a modela extrem de multe funcții inteligente chiar și pentru clădirile cu destinație rezidențială, multi sau unifamiliale.

Echipa VIKI va reveni în perioada următoare cu detalii despre rezultatele testelor realizate în această cercetare.

Ţi-a plăcut acest articol?
 
Summary